Menu Zamknij

Showing all 34 results

  • Aceto balsamico di Modena I.G.P. – Gourmet to wyjątkowy ocet balsamiczny o gęstej, kremowej konsystencji i ciemno-brązowym głębokim kolorze. Ma znakomity, pełny, harmonijny smak i…

    17,00 
  • Jedna z najbardziej klasycznych marynat, posiada przyjemny aromat i niepowtarzalny smak. Sugestie: Może być użyta jako przystawka warzywna, idealnie komponuje się z daniami na zimno wzbogacając ich smak. Składniki:…

    19,00 
  • Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Sprzedawane są również w occie, dzięki konserwacji solą utrzymują swój przyjemnie gorzki i ostry smak. Sugestie: Kapary zwykle używane są do aromatyzowania…

    8,00 
  • Aromatyczne właściwości zawarte są w pąkach kwiatów powszechnie zwanych kaparami. Wykorzystuje się je w gastronomi od tysięcy lat, zbiera się je kiedy są jeszcze zamknięte i konserwuje w soli lub…

    21,00 
  • Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Sprzedawane również w occie, dzięki konserwacji solą utrzymują swój przyjemnie gorzki i ostry smak. Sugestie: Kapary zwykle używane…

    11,00 
  • Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej. Sugestie: Idealny jako dodatek lub przekąska Składniki: Karczochy, olej…

  • Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej. Sugestie: Idealny jako dodatek lub przekąska. Wyśmienicie smakuje z panini. Polecamy…

  • Fiocco di Sauris to wyjątkowy produkt z najszlachetniejszych partii szynki wieprzowej, delikatnie podwędzany w dymie bukowym, a następnie poddany procesowi dojrzewania. Charakteryzuje się wyjątkowo szlachetnym,…

  • Glassa balsamiczna to produkt który wyśmienicie oddaje smak octu. Jest o wiele gęstszy od octu balsamicznego. Służy do wzbogacania smaku potraw po i w czasie…

    30,00 
  • Często o sukcesie przepisu decyduje odpowiedni dobór składników. Nawet najprostsze danie może stać się bardziej wykwintne i apetyczne dzięki niejednokrotnie prostemu dodatkowi. Jeżeli chcecie wnieść…

    30,00 
  • Często o sukcesie przepisu decyduje odpowiedni dobór składników. Nawet najprostsze danie może stać się bardziej wykwintne i apetyczne dzięki niejednokrotnie prostemu dodatkowi. Jeżeli chcecie wnieść…

    30,00 
  • Często o sukcesie przepisu decyduje odpowiedni dobór składników. Nawet najprostsze danie może stać się bardziej wykwintne i apetyczne dzięki niejednokrotnie prostemu dodatkowi. Jeżeli chcecie wnieść…

    30,00 
  • Prawdopodobnie pochodzenia toskańskiego, leccino to jedna z najbardziej rozpowszechnionych upraw oliwek we Włoszech. Nie posiada pestek. Sugestie: Idealne jako aperitif, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami. Składniki: Oliwki bez pestek…

    17,00 
  • Gigantyczne i soczyste zielone oliwki. Sugestie: Szczególnie polecane jako dodatek do aperitif, wzbogacają też smak sałatek i wielu innych dań. Składniki: Zielone oliwki, woda, sól. Waga: 540 gr…

    19,00 
  • Szczególne oliwki, przyprawione i ostre, zanurzone w oleju słonecznikowym. Sugestie: Idealne jako przekąska, bardzo apetyczne w różnego rodzaju sałatkach. Składniki: Zielone oliwki, ostra papryczka peperoncino. Waga: 520 gr…

    23,00 
  • Passata di pomodoro tradycyjny sos pomidorowy gęsty i kremowy, doskonały do wykorzystania jako podstawa w przygotowywaniu makaronów. Otrzymany z najlepszych części pomidorów dojrzewających pod włoskim słońcem, zbierane i przetwarzane w ciągu kilku…

    10,00 
  • Waga: 1 kg Penne rigate Molisana

    12,00 
  • Czerwona i żółta papryka w kawałkach w zalewie słodko-kwaśnej. Sugestie: Szczególnie polecana jako dodatek do aperitif, wzbogaca też smak sałatek i wielu innych dań. Składniki: Papryka grillowana (z UE), olej…

    15,00 
  • To typowy produkt z Południowych Włoch. Sugestie: Dzięki nim w kilka minut możemy przygotować kuszące przekąski, idealne dodatki oraz świeże i pyszne dania główne. Składniki: Suszone pomidory, olej z pestek…

    15,00 
  • Gotowana szynka z udźca wieprzowego z dodatkiem soli, rozmarynu, pieprzu, czosnku i białego wina. Jest to włoskie mięso o gwarantowanej wysokiej jakości. Składniki Mięso wieprzowe,…

  • Szynka wieprzowa sezonowana, dojrzewająca przez 8-9 miesięcy. Posiada mocny różowy kolor, zachowuje swoją konsystencje po pocięciu na plasterki. Jest wyjątkowo aromatyczna, o słodko-słonym, delikatnym smaku.…

  • Włoskie, ostre salami o intensywnym smaku z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, o intensywnym czerwonym kolorze. Po zmieleniu dojrzewa 30 dni. Zawiera kawałeczki tłuszczu. Składniki Mięso wieprzowe,…

  • Posiada konsystencję dżemu o różowym kolorze oraz słodko-pikantny cebulowy smak. Sugestie: Idealny dodatek do wędlin i serów. Smak: słodko-pikantny Składniki: Cebula, cukier, ocet winny, sól, pieprz. Pochodzenie produktu: Wenecja…

    24,00 
  • Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny figowy smak. Sugestie: Idealny jako dodatek do serów dojrzewających, wędlin gotowanych ale także wędzonych, mięs grillowanych lub smażonych. Smak: słodko-pikantny Składniki: Kandyzowane figi,…

    18,00 
  • Posiada konsystencję dżemu o intensywnym czerwonym kolorze oraz słodko-pikantny paprykowy smak. Sugestie: Idealna do czerwonego mięsa i dojrzewających serów. Smak: słodko-pikantny Składniki: Papryka, cukier, woda. Pochodzenie produktu: Wenecja Euganejska

    23,00 
  • Posiada konsystencję dżemu oraz słodko-pikantny gruszkowy smak. Sugestie: Idealna jako dodatek do mięs pieczonych, gotowanych oraz dojrzewających serów. Smak: słodko-pikantny Składniki: Kandyzowane gruszki, aromat musztardy, syrop glukozowy, cukier,…

    18,00 
  • Waga: 1 kg Region: Molise

    12,00 
  • Włoskie salami z regionu Calabria pochodzi z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, które po zmieleniu dojrzewa 50/70 dni. Posiada mocny, ostry, dobrze zbilansowany smak. Charakterystyczny czerwony kolor…

  • Sos z bazylią jest przygotowany ze świeżo zebranych pomidorów, które są myte, pocięte na kawałki i gotowane z dodatkiem cebuli, bazylii, świeżej pietruszki, oliwy z oliwek. Wszystko bez dodawania konserwantów. Szczególnie popularny…

    12,00 
  • Sos pomidorowy z policzkiem wieprzowym, boczkiem i ostrą papryczką. Sos amatriciana jest jednym z najbardziej popularnych dań tradycyjnej kuchni włoskiej. Termin amatriciana pochodzi od Amatrice, miasta w prowincji Rieti.Tylko naturalne…

    17,00 
  • Sugo all’arrabiata  gotowy sos do przygotowywania pierwszego dania o charakterystycznym smaku, by zaskoczyć twoich gości. Przygotowany dla tych, którzy mają mało czasu na gotowanie, ale nie chcą rezygnować z dobrego makaronu we włoskim stylu. Sugestie:…

    12,00 
  • Sos z mięsem IGP najpopularniejszy z włoskich sosów do makaronów. Smaczny sos ragu z mięsa wołowego przygotowany według tradycyjnej receptury. Sugestie: Idealny do podania z makaronem, do przygotowania lasagni. Jeden z najbardziej popularnych…

    17,00 
  • Trio sosów słodko-pikantnych o smaku fig, gruszek i pomarańczy. Sugestie: Pomarańczowy idealnie komponuje się z mozzarellą i świeżymi serami, figowy pasuje do pikantnej gorgonzoli, gruszkowy natomiast wyśmienicie smakuje z serem Ubriaco,…

    30,00 
Scroll Up