Menu Zamknij

Showing all 11 results

  • Antipastissimo in olio di girasole

    Jedna z najbardziej klasycznych marynat, posiada przyjemny aromat i niepowtarzalny smak. Sugestie: Może być użyta jako przystawka warzywna, idealnie komponuje się z daniami na zimno wzbogacając ich smak. Składniki:…

    22,00 
  • Capperi al sale

    Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Sprzedawane są również w occie, dzięki konserwacji solą utrzymują swój przyjemnie gorzki i ostry smak. Sugestie: Kapary zwykle używane są do aromatyzowania…

    8,00 
  • Capperi medi

    Aromatyczne właściwości zawarte są w pąkach kwiatów powszechnie zwanych kaparami. Wykorzystuje się je w gastronomi od tysięcy lat, zbiera się je kiedy są jeszcze zamknięte i konserwuje w soli lub…

    21,00 
  • Capperi piccoli

    Najbardziej cenionymi we Włoszech są „małe” kapary. Sprzedawane również w occie, dzięki konserwacji solą utrzymują swój przyjemnie gorzki i ostry smak. Sugestie: Kapary zwykle używane…

    11,00 
  • Carciofi rustici

    Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej. Sugestie: Idealny jako dodatek lub przekąska Składniki: Karczochy, olej…

  • Carciofini

    Karczoch jest to warzywo uprawiane zarówno w celach spożywczych, jak i ze względu na swoje właściwości, które znajdują zastosowanie w medycynie naturalnej. Sugestie: Idealny jako dodatek lub przekąska. Wyśmienicie smakuje z panini. Polecamy…

  • Olive leccino con peperoncino

    Prawdopodobnie pochodzenia toskańskiego, leccino to jedna z najbardziej rozpowszechnionych upraw oliwek we Włoszech. Nie posiada pestek. Sugestie: Idealne jako aperitif, świetnie smakują w połączeniu z wędlinami i serami. Składniki: Oliwki bez pestek…

    21,00 
  • Olive Verdi giganti

    Gigantyczne i soczyste zielone oliwki. Sugestie: Szczególnie polecane jako dodatek do aperitif, wzbogacają też smak sałatek i wielu innych dań. Składniki: Zielone oliwki, woda, sól. Waga: 540 gr…

    23,00 
  • Olive verdi piccanti

    Szczególne oliwki, przyprawione i ostre, zanurzone w oleju słonecznikowym. Sugestie: Idealne jako przekąska, bardzo apetyczne w różnego rodzaju sałatkach. Składniki: Zielone oliwki, ostra papryczka peperoncino. Waga: 520 gr…

    29,00 
  • Peperoni a falde in agrodolce

    Czerwona i żółta papryka w kawałkach w zalewie słodko-kwaśnej. Sugestie: Szczególnie polecana jako dodatek do aperitif, wzbogaca też smak sałatek i wielu innych dań. Składniki: Papryka grillowana (z UE), olej…

    15,00 
  • Pomodori secchi

    To typowy produkt z Południowych Włoch. Sugestie: Dzięki nim w kilka minut możemy przygotować kuszące przekąski, idealne dodatki oraz świeże i pyszne dania główne. Składniki: Suszone pomidory, olej z pestek…

    17,00